Jíme zdravě se mění na Mandimu Zjistit více

Banánový pudink bez vajec

Zdravé mlsání

Banánový pudink bez vajec

78 min 78 min 3 min 3 min Snadné Snadné 2 porce 2 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

220 kcal 6 g bílkovin 2 g tuků 45 g sacharidů

Suroviny

Banán, Mléko, Vanilkový extrakt, Kurkuma, Kukuřičný škrob, Med

Postup přípravy

Nejprve si připravte větší kastrol. Banány oloupejte a spolu s 200 ml mléka, 1 lžičkou vanilkového extraktu a špetkou kurkumy přidejte do kastrolu. Tyčovým mixérem vše rozmixujte dohladka a poté na středním plameni pomalu přiveďte k varu.

Mezitím si ve zbylých 50 ml mléka metličkou rozmíchejte kukuřičný škrob. Jakmile se směs v kastrůlku začne vařit, snižte plamen na mírný a přilijte zbylé mléko smíchané se škrobem a med. Za stálého míchání počkejte, dokud pudink nezhoustne (1–2 minuty).

Hotový pudink přelijte do skleniček nebo mističek a nechte v lednici alespoň 1 hodinu před podáváním vychladnout.

Tip

Pudink můžete navíc posypat mletou skořicí nebo holandským kakaem. Pokud máte pudink radši ještě teplý, stačí jej nechat vychladnout 10 minut.